Deski do krojenia są niezbędnym akcesorium w świecie gastronomicznym. Dostępne są w 6 kolorach spełniających wymagania HACPP. Deski następujących kolorów przeznaczone są do konkretnych produktów:
Czerwona deska – surowe mięso
Niebieska deska – ryby i owoce morza
Zielona deska – warzywa i owoce
Żółta deska – surowy drób
Brązowa deska – mięso gotowane, wędliny, pieczywo
Biała deska – nabiał i delikatesy
System kolorów zapewnia czystość i odpowiednią higienę pracy. Ponadto deski występują w różnych rozmiarach i kształtach. Niektóre modele wyposażone są w antypoślizgowe nóżki zapewniające stabilność podczas pracy. Dostępne są również deski gładkie dwustronne. Deski wykonane są z polietylenu odpornego na temperaturę do 90°C i można je myć w zmywarkach. W ofercie naszego sklepu GastroSalon.pl znaleźć można także deski drewniane do krojenia i rozbijania zrobione z drewna bukowego. Deski do chleba dzięki zastosowanym w nich rowkom pozwalają utrzymać porządek podczas pracy.
Aby ułatwić przechowywanie desek i zapewnić łatwy dostęp od nich nie można zapomnieć o stojaku do desek do krojenia. Sprzęt ten wykonany jest ze stali nierdzewnej i jest przystosowany do mycia w zmywarkach.
Do Twojego koszyka została dodana wybrana ilość sztuk produktu. Podczas realizacji zamówienia będzie można ją zmienić.
Szczegółowa zawartość koszyka znajduje się u góry strony pod ikoną koszyka.