Łuskarka do lodu to urządzenie znajdujące zastosowanie we wszelkiego rodzaju lokalach gastronomicznych, restauracjach,sklepach rybnych, supermarketach, przetwórniach mięsnych i rybnych, dyskotekach, barach, hotelach, pensjonatach a nawet szpitalach, laboratoriach i firmach transportowych.
Sprzęt ten służy do produkcji łusek lodu (zazwyczaj o dużej powierzchni), które zapewniają chłodzenie i utrzymywanie stałej temperatury 0°C. Lód pochodzący ze specjalnej wytwornicy nie zbryla się, ponieważ po wytworzeniu jest suchy i pozbawiony wilgoci.
Większość łuskarek ma obudowę wykonaną ze stali nierdzewnej, izolowane ścianki wymaga podłączenia wody i odpływu kanalizacyjnego. Poszczególne modele różnią się od siebie przede wszystkim pojemnością zbiornika na łuski oraz tym, czy w zestawie zawierają dodatkowy zasobnik na lód.
Wytwornice do lodu mogą być chłodzone wodą lub powietrzem. Są bardzo łatwe w obsłudze, dzięki czemu nawet ktoś niedoświadczony poradzi sobie bez problemu.
Do Twojego koszyka została dodana wybrana ilość sztuk produktu. Podczas realizacji zamówienia będzie można ją zmienić.
Szczegółowa zawartość koszyka znajduje się u góry strony pod ikoną koszyka.