Pakowarka próżniowa to urządzenie często wykorzystywane w gastronomii, handlu i cateringu. Służy on do odsysania powietrza z wnętrza pojemnika, w którym znajdują się artykuły spożywcze, i jego szczelnego zamknięcia. W ten sposób zamknięte produkty mogą być dłużej przechowywane, zachowując swoją świeżość, smak i aromat.
Ze względu na sposób działania pakowarki próżniowe dzielą się na:
Wybór odpowiedniego urządzenia zależy od specyfiki lokalu, w której należy uwzględnić m.in. dzienną ilość cykli pakowania, rodzaj i rozmiar pakowanych produktów. Poza tym warto zwrócić uwagę na grubość folii przeznaczonej do pakowania, moc urządzenia, maksymalne podciśnienie, wydajność pompy, długość i ilość listw zgrzewających (a także ich rozmieszczenie), dostępność części zamiennych i serwisu oraz gwarancje.
Jeśli wybór pakowarki próżniowej gastronomicznej budzi wiele wątpliwości, zachęcamy do kontaktu ze specjalistami z naszego sklepu GastroSalon.pl, którzy z przyjemnością odpowiedzą na Państwa pytania.
Do Twojego koszyka została dodana wybrana ilość sztuk produktu. Podczas realizacji zamówienia będzie można ją zmienić.
Szczegółowa zawartość koszyka znajduje się u góry strony pod ikoną koszyka.