A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U W X Y Z
Witryny chłodnicze do wina (winiarki), które świetnie sprawdzą się zarówno w przypadku długiego przechowywania, jak i wtedy gdy mamy potrzebę szybkiego schłodzenia wina. Odpowiednia temperatura, wilgotność oraz przyciemnione szyby (filtr UV) sprawiają, że wino dłużej zachowuje swoje walory smakowe.
Wagi elektroniczne pozwalają szybko i dokładnie zważyć wszelkiego rodzaju produkty oraz towary. Dostępne są proste wagi elektroniczne, wagi kalkulacyjne oraz wagi platformowe (magazynowe). Zakres ważenia - w zależności od typu i modelu wagi to od 2 do 300 kg.
Wałkownica Urządzenie oszczędzające czas jaki pracownika musi poświęcić na ręczne wałkowanie ciast, a także umożliwiają uzyskanie powtarzalności wyrabianego ciasta.
Wałkownica do ciasta (wałkowarka) - urządzenie przeznaczone do rozwałkowywania ciasta do pizzy, makaronu i pierogów. Znacznie skraca czas pracy personelu. Wałkownica do ciasta posiada jedną lub dwie pary wałków, umożliwiające regulację grubości ciasta. W niektórych modelach, możliwe jest zastosowanie elektrycznego włącznika nożnego.
Warnik do wody - gastronomiczny podgrzewacz do wody, herbaty, soku. Najpopularniejsze pojemności urządzeń to 10l, 20l, 30l.
Wilk do mięsa (maszynka do mielenia mięsa) - urządzenie przeznaczone do mielenia dużej ilości mięsa. Niezastąpione w profesjonalnej gastronomii, sklepach mięsnych, zakładach garmażeryjnych oraz w zastosowaniach domowych i myśliwskich.
Worki do pakowarki próżniowej - gładkie lub moletowane (perforowane) woreczki z atestem, przeznaczone do pakowania próżniowego żywności i produktów technicznych.
Wózek do transportu pojemników i blach - nierdzewny wózek służący do transportowania i przechowywania pojemników GN i blach cukierniczych 600x400 mm.
Wózek kelnerski - nierdzewny wózek o szerokim zastosowaniu w gastronomii.
Wyciskarka do cytrusów - ręczne lub elektryczne urządzenie przeznaczone do wyciskania soku z owoców cytrusowych i granatów.